Czujniki martwego pola zamontowane, jak spora część gadżetów w łódzkim MMAudio.
Do wyboru jest Valeo Safe Side (ten, który jest u mnie):
i Einparts Blind Spot:
https://einparts.eu/asystent-martwego-pola-blind-spot/
Ten drugi (z tego co mówił spec) ma możliwość podłączenia pod ori wkłady lusterek, u mnie ich nie ma, więc wybrałem Valeo, jakoś brzmi bardziej znajomo
Czekam jeszcze na zdjęcie czujnika mikrofalowego ukrytego pod zderzakiem.
Jedynie co widać aucie to sygnalizatory, umieszczone tak, żeby było je widać, a jednocześnie za bardzo nie przeszkadzały.
Gdy jakieś auto znajduje się w martwym polu diody mrugają na pomarańczowo, gdy mimo to włączymy kierunkowskaz to zmieniają kolor na czerwony i dochodzi sygnał dźwiękowy. Trzeba się przyzwyczaić, ale swoją rolę spełnia bardzo dobrze, już kilka razy się przydało. System uruchamia się od 5 km/h. Po to jest ten drugi moduł (nie zdążyłem zrobić zdjęcia przed montażem, tylko instrukcja), żeby czujniki nie uruchomiały się w czasie postoju.
Koszt to zestaw 670 zł plus moduł 200 zł plus montaż. Jak ktoś jest fachura i sobie sam założy to tyle mu wyjdzie.
Puki co jestem zadowolony.
Pierwsze "negatywne" spostrzeżenie, czujnik migał cały czas jak jechałem wzdłuż barierki

Zapomniałem dodać, że uruchomienie sygnalizuje pojedyncze mrugnięcie.
I jeszcze jedna rzecz, ostatnio zauważyłem, że komputer rozpoznał AA, nie wiem, w którym menu, ale zobaczyłem coś takiego:
Auto, jakby nie było, z 2010 roku