Pytanie techniczne. SL 3

ODPOWIEDZ
Seater
Model auta: Leon III [5F]
Pojemność silnika: 1.4
Rodzaj paliwa: Benzyna
Moc [KM] / Nm: 150/250
Województwo: Lubuskie

Pytanie techniczne. SL 3

Post autor: Seater » 28 listopada 2021, 11:13

Hej. Mam 2 pytania. Czy w Seacie Leonie III jest możliwość takiego ustawienia lusterka wstecznego, żeby pojazd jadący z tyłu nie oślepiał? 2 pytanie. Czy można ustawić i w jaki sposób położenie świateł mijania? Mam full-ledy ale słyszałem ,że można je ustawić /pomimo tego, że same się ustawiają/ do położenia jakie chcę / tzn. podnieść ich zasięg lub obniżyć. Proszę o pomoc.

Awatar użytkownika
Kaktusik
Model auta: Leon III [5F]
Pojemność silnika: 1.8
Rodzaj paliwa: Benzyna
Moc [KM] / Nm: 180
Województwo: Pomorskie

Re: Pytanie techniczne. SL 3

Post autor: Kaktusik » 12 grudnia 2021, 17:37

Seater pisze:
28 listopada 2021, 11:13
Czy w Seacie Leonie III jest możliwość takiego ustawienia lusterka wstecznego, żeby pojazd jadący z tyłu nie oślepiał?
Istnieje możliwość ustawienia, żeby kierowcy nie oślepiali jedynie wtedy kiedy masz do lusterko które ma taką opcję. Nie pamiętam jak się dokładnie nazywa.
Co ja u siebie robię, jeśli mnie ktoś oślepia to po prostu tym dzyndzlem na dole ustawiam pozycję niżej :D
Seater pisze:
28 listopada 2021, 11:13
Czy można ustawić i w jaki sposób położenie świateł mijania? Mam full-ledy ale słyszałem ,że można je ustawić /pomimo tego, że same się ustawiają/ do położenia jakie chcę / tzn. podnieść ich zasięg lub obniżyć.
Lepiej samemu nic nie ustawiaj, bo jeśli ustawisz za wysoko to będziesz oślepiał ludzi jadących z naprzeciwka.
Jeśli nie jesteś pewny czy są dobrze ustawione, pojedź na stację diagnostyczną, sprawdzą Ci i ustawią za małą kwotę.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Tematy techniczne Leon III”